grandvalira

FINALS DE LA COPA DEL MÓN FIS D’ESQUÍ ALPÍ 2019

L’any 2019, se celebraran per 1a. vegada a Andorra les Finals de la Copa del Món FIS d’esquí alpí. Una fita històrica que tindrà lloc a Grandvalira.

11 de març - 17 de març 2019

L’elit mundial de l’esqui alpí disputarà a les pistes de Grandvalira, de l’11 al 17 de març, les Finals de la Copa del Món 2019. Els 25 millors esquiadors de cada especialitat del circuit mundial es disputaran els títols de les disciplines d’eslàlom, eslàlom gegant, supergegant i descens, en categoria masculina i femenina.

En l’univers de l’esqui alpí, aquestes proves són les de major rellevància després dels Jocs Olímpics i els Campionats del Món. Per a Andorra, constituiran l’esdeveniment esportiu hivernal de més prestigi que mai s’hi hagi celebrat i marcaran un abans i un després en la projecció esportiva del Principat.

Les curses es disputaran a les pistes Avet i Àliga de Grandvalira.

FIS

L’emblemàtica pista Avet, situada al sector Grandvalira-Soldeu, acollirà les disciplines tècniques de l’eslàlom i l’eslàlom gegant. L’any 2012 s’hi van fer les proves de la Copa del Món d'esquí alpí femení. Te una longitud de més 1.200 metres i un pendent màxim del 70 %, amb una orientació nord-oest que hi garanteix la qualitat de la neu.

Pel que fa a la pista Àliga, situada al sector Grandvalira-El Tarter, el seu traçat doble (que a vista d’ocell forma la “X” que simbolitza el logotip de Grandvalira) pot acollir disciplines tant de velocitat (Àliga SG) com tècniques (Àliga SL). La pista Àliga SG té una longitud de 2,7 quilòmetres, una amplada de 60 metres i un desnivell de 756 metres.

Des que van ser homologades per la FIS, els anys 2007 i 2013, respectivament, els treballs de millora i condicionament de les pistes no s’han aturat, per poder garantir la màxima seguretat dels esquiadors i la qualitat de l’espectacle en totes les competicions que s’hi han celebrat; la culminació de tot aquest treball seran les Finals de la Copa del Món FIS d’esquí alpí 2019.

Ubicació i contacte

Grandvalira, Soldeu - El Tarter

(+376) 891 818

info@grandvalira.com

Comparteix