Dues viles, un territori

Dues viles, un territori

18 de novembre del 2016 a Dissabte, 28 de gener del 2017

La mostra, que ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional d’Andorra i l’Arxiu Històric del Comú d’Escaldes-Engordany, està formada per noranta imatges des de principis del segle XX fins als anys 70 d’Escaldes i Engordany, un conjunt de fotografies que són font d’informació d’una època passada, que incentiven la reflexió, alhora que desperten emocions i records plens de melangia per una Andorra que només existeix en la nostra memòria col·lectiva.

 

L’exposició és una oportunitat per aproximar-nos al passat, conèixer els protagonistes anònims de la història del país i emocionar-nos amb la màgia fugissera d’un instant congelat, de la memòria conservada en una fotografia. Des del CAEE es proposa un relat fotogràfic amb dos protagonistes: Engordany, situada al solà, i vinculada a les activitats agropecuàries, i Escaldes, a l’obaga i amb una història determinada per l’existència d’aigües termals, un dels recursos més significatius de la parròquia d’Escaldes-Engordany.

La mostra recorda, en blanc i negre i amb les imatges fetes per diversos pioners de la fotografia, els paisatges naturals i urbans de la parròquia des del principi del segle XX; el caràcter eminentment rural d’Engordany, del qual encara en conserva algun testimoni, i els carrers i les tradicions d’una població que va viure les transformacions d’un país, i com es va omplir d’hotels, comerços i turistes.

Al CAEE també s’hi podrà veure la pel·lícula Territoris de la memòria, editada per l’Arxiu Nacional amb Premsa Andorrana, SA, el 2005. I és que la mostra també esdevé un homenatge a Josep Alsina i una magnífica ocasió també per celebrar la declaració del fons Josep Alsina Martí com a bé moble d’interès cultural, el 5 d’octubre del 2016.

Entorn a l’exposició Visites comentades per al públic i per a grups.

El dijous 19 de gener, a les 20.30 h, xerrada “Alsina, le «voyeur» d’ Escaldes” a càrrec d’Isidre Escorihuela, responsable fons fotogràfic de l’Arxiu Nacional d’Andorra.

Activitats per a infants Visita taller per a escoles, esplais ( adaptades a infants a partir de 6 anys, reserves prèvies al tel. 802 255).

Entrada gratuïta

CENTRE D’ART D’ESCALDES-ENGORDANY

Av. Carlemany, 30

Escaldes-Engordany, Andorra

Tel.: +376 802 255

Font: Agenda.ad

Comparteix