AUSENCIAS

Aquesta exposició, obra del fotògraf argentí establert a Barcelona, Gustavo Germano i produida per la Fundació Casa Amèrica Catalunya, recorre el món de la repressió il·legal i la desaparició forçada de persones, que va ser instaurat per la dictadura militar a Argentina entre 1976 i 1983. Partint de material fotogràfic d’àlbums familiars, l’artista torna 30 anys més tard, i acompanya amb la seva càmera a familiars i amics als mateixos llocs per tornar a fer les mateixes fotografies; ara amb la feridora presencia de l’absència del ser estimat. Aconsegueix així posar cara a l’univers dels que ja no hi són: treballadors, militants, estudiants, obrers, professionals, famílies senceres. Ciutadans i ciutadanes víctimes de la dictadura militar argentina.

En el seu discurs conceptual, Gustavo Germano il·lustra 14 casos concrets, tots ells radicats a la província de Entre Ríos. Els familiars de les víctimes reivindiquen, posant davant de la càmera en actitud militant, l’espai que hauria d’haver estat ocupat. I en aquest buit, aconseguim veure els que no hi són.
Les fotografies, exposades en un diàleg constant entre l’abans i l’ara, mostren els canvis en l’entorn, el pas dels anys i els dos temps en un impossible paral·lel de presència/absència.
Data: 19/10/2016 – 19:00 a dv., 25/11/2016 – 19:00
Autor: Gustavo Germano
Població: Andorra la Vella

Entrada lliure

Comparteix