Festival Narciso Yepes

FUSIÓ BLAUMUT I ONCA

DIVENDRES 7.10.2016 · 21 H
Auditori Nacional d’Andorra


BLAUMUT

Xavi de la Iglesia · guitarra i veu
Vassil Lambrinov · violí
Oriol Aymat · violoncel
Manel Pedrós · bateria
Manuel Krapovickas · contrabaix i baix elèctric

ORQUESTRA NACIONAL CLÀSSICA D’ANDORRA

Gerard Claret · concertino director

blaumut

Foto: Georgina Puig Calafell

Per primera vegada i en el si del Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, Blaumut i l’ONCA es reuneixen per fusionar el so més característic de les dues formacions, en què les cordes són el nexe natural de connexió. El quintet Blaumut, que compta amb un violí i un violoncel, elements característics d’aquest grup musical, estarà acompanyat per setze músics de la formació clàssica andorrana. El so de les cordes es mesclarà amb el timbre d’un dels grups de més renom del panorama musical català. Les cançons interpretades en aquest nou format s’elevaran i s’expandiran en una sonoritat entre el pop-folk i la música clàssica.

El concert se centrarà en el segon àlbum de Blaumut, titulat El primer arbre del bosc, i inclourà també èxits del primer disc del grup, com Pa amb oli i sal i Bicicletes, que faran part del programa de cançons interpretades en directe, així com I beg your pardon, poema d’Espriu musicat per Blaumut.

Oriol Aymat, Pere Bardagí i Carlos Monfort han realitzat els arranjaments per a corda d’alguns dels temes que es presentaran a la cita musical.

El primer arbre del bosc, el nou treball de Blaumut, és una visió més madura i profunda, que convida a fer un intens viatge interior ple d’emocions i sentiments. Suposa un pas més enllà, tant pel que fa a la producció com a la complexitat sonora. El disc inclou tretze temes que construeixen la nova etapa de la banda: més sòlida, més ferma i amb detalls inacabables que broden de nou la feina meticulosa del grup.

· Venda anticipada: 25 € / El dia del concert: 30 €
· Entrades laterals: 20 € (anticipades) / 25 € (dia del concert)